Copyright 2024 - Design: Domiter L. Ezen az oldalon az Őrség állatvilága, növényvilága és gyönyörű őrségi tájak kerülnek képes bemutatásra! Minden jog fenntartva!
28,10,0,50,1
600,600,60,1,3000,5000,20,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
Ébredezik a holtág a tavaszi napfényben. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Ébredezik a holtág...
View Image
Erdei csendélet a Huszászi-erdő egy szeletéből a nyári naplementében. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Erdei csendélet...
View Image
Szakadó eső közelít Szentgotthárd felől. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Szakadó eső...
View Image
A Szegfenék naplementekor nyár elején, amikor a víz minősége még a holtágakban is kiváló (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
A Szegfenék naplementekor...
View Image
A Szegfenék növényzettel dúsabban benőtt része. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
A Szegfenék növényzettel...
View Image
Kedvenc Rába holtágam mellet éledőben a vegetáció.tavasszal (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Kedvenc Rába holtágam...
View Image
Vadregényes látvány tárul elénk ha egy-egy helyen bepillantunk a Huszászi-erdő mélyére. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Vadregényes látvány...
View Image
Tengernyi tőzike virágzik minden tavasszal Horvátnádalja mellet a Rába árterében a Dobogó erdőben. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Tengernyi tőzike...
View Image
Sárgállik a repce a naplementében a Rába-ártérben. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Sárgállik a repce...
View Image
Amikor a Lahm-patak felett Ausztria irányában lenyugszik a nap. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Amikor a Lahm-patak felett...
View Image
Csillaghullás egy augusztusi éjszakán Kétvölgy mellett. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Csillaghullás...
View Image
A Huszászi-erdőbe vezető út az Őrség egyik legnagyobb összefüggő erdős területének vadregényes tájaira kalauzol minket. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
A Huszászi-erdőbe vezető út...
View Image
Téli tájkép kedvenc Rába-holtágamról. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Téli tájkép kedvenc...
View Image
Az egykori bükk erdőnek állít emléket néhány meghagyott fa a buja fűvel benőtt tisztáson. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Az egykori bükk erdőnek...
View Image
Ködös őszi tájkép. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Ködös őszi tájkép...
View Image
Őszi táj egy bükkfa erdő szélén. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Őszi táj egy bükkfa erdő szélén...
View Image
A lombhullató fenyők is lehullatták már lombjuk jelentős részét november elejére. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
A lobmhullató fenyők...
View Image
Nyugat felől tekintve a nyár közepén így látjuk a Huszászi-erdő peremét. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Nyugat felől...
View Image
A Huszászi-erdő szigetszerű vágásain néhány hírmnondó fenyő tanúskodik a korábbi erdő állományáról (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
A Huszászi-erdő szigetszerű vágásain...
View Image
Élénkül a természet tavasszal. A Rába part mentén kezdenek zöldellni a fák. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Élénkül a természet....
View Image
Áradáskor, amikor a folyó a szárazföld egy része felett is átveszi az uralmat. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Áradáskor...
View Image
Egyik kedvenc hód megfigyelő helyem Rábakethely magasságában. (Galéria 1: Az Őrségi Nemzeti Park élővilága / Tájképek - Copyright Domiter L.)
Egyik kedvenc hód megfigyelő helyem...
View Image

képgaléria 1:    Tájak

Kevés olyan hely létezik a Földön, ami jobb és kiegyensúlyozottabb feltöltődést kínál az ember számára, mint a vadon hagyott, sértetlen természet. Egy-egy varázslatos táj megörökítése amellett, hogy közvetlen élményt nyújt a kép elkészítőjének, a szemlélő számára is kínál egy falatot a benne rejlő személyes élményként megélhető feltöltődésből. Ha a természetet járjuk, ne sajnáljuk az időt néhány kivételes látvány megörökítésére, mert a képekkel nem csak az élményt, hanem ennek a feltöltő erőnek egy szeletét is hazavihetjük.

 

 

 

 

 

 

Bár az oldalon látható képek nagyon csekély töredékét sem képesek felölelni az őrség állatvilágának, növényvilágának és a legszebb őrségi tájaknak, kis ízelítőül talán mégis szolgálhatnak arról, miért érdemes az országnak ezt a szegletét nem figyelmen kívül hagyni. Akinek lehetősége nyílik ezen a vidéken némi barangolásra, természetjárásra, annak szolgálhat az oldal tampontul, milyen látnivalókra lehet érdemes felkészülni, odafigyelni egy-egy őrségi kalandozás alkalmával.